El periodista Jordi Cervera ha tingut l’amabilitat de dedicar-me un espai al seu magnific blog de Catalunya Ràdio, per comentar el fet d’haver guanyat el “Creative 2011” http://blogs.ccrtvi.com/jordicervera.php?itemid=45022

L’any ha començat bé, el passat mes de gener la imatge de la Torre de Babel va guanyar el primer premi del concurs Creative 2011, organitzat pel Punt Multimèdia i Eines Multimèdia Golferichs (de Barcelona)
La sèrie sobre la Utopia comença a agafar cos (una desena d'imatges en vuit mesos ) i per això l’he pujat a la web com una nova galeria, juntament amb el text que explica el projecte.


Les especials característiques d’aquest projecte m’han fet sentir la necessitat de combinar la fotografia amb els programes 3D. Tot just estic començant a explorar les possibilitats, però crec que aviat  tindré uns primers resultats.

De l’1 al 29 d’abril, algunes d’aquestes imatges conjuntament amb d’altres dels paisatges ciber-romantics s’exposaran al Festimatge de Calella, sota el titol Utopia i Distopia

 

Pilar Delgado responsable del blog el Dado del Arte, participa en un projecte de comissariat col·lectiu anomenat la Exposición Expandida, en el que ha inclòs algunes de les meves imatges dels Paisatges ciber-romàntics.  http://eldadodelarte.blogspot.com/2011/11/espacios-abandonados-sala-4-de.html

SETEMBRE´11

Continuo treballant en la sèrie Utopia i de moment només he pujat a la web la imatge de la Torre de Babel, ja que la he utilitzat en el flyer de l’exposició que inauguro a la Galeria 12Gats de Barcelona el dia 20 d’octubre

Utopia, ciència ficció, science fiction, sci-fi, ciber punk, fututisme, il•lusió, futur, future, l'avenir, futuro, Thomas More, Tomas Moro, Fourier, Escher, gratacels, rascacielos, skycraper, cúpula geodésica,    Babel, La Cecilia, superpoblació, superpoblación, overpopulation, peak oil, Metropolis, Piranesi, New York, Nova York, Nueva York, Atlantide, la Atlantida, l'age d'or, la edad de oro, la citta ideale da urbino, cité      idéale, falansteri, phalanstere, cité du soleil, reducciones, Saint Simon, constructivisme, constructivismo, W. Gropius, Bauhaus, Campanella, Robert Owen, Marx, hippy, computers, science, technology, tecnología,        ciencia, alternative, alternativa, robots

JULIOL’11
Aquests darrers mesos he estat poc productiu, entre altres motius perqué he estat treballant en el plantejament d’un nou projecte basat en la idea d’Utopia. De les dues imatges en les que he estat treballant, la primera correspòn  a la sèrie de retrats de grup en la que he treballat els dos últims anys, tot i que té un plantejament una mica diferent respecte de les que havia fet fins ara, ja que els personatges no estan junts sinó que estan repartits per diferents despatxos d’un edifici.

edifici oficines, edward hopper, retrats col·lectius, albert puntí

La segona imatge correspon ja al nou projecte  i s’emmarca dins del grup de les utopies que creuen en un progrés científic i tècnic indefinit. Li he volgut donar una estètica “futurista” tipus Metròpolis

Utopia, ciència ficció, science fiction, sci-fi, ciber punk, fututisme, il•lusió, futur, future, l'avenir, futuro, Thomas More, Tomas Moro, Fourier, Escher, gratacels, rascacielos, skycraper, cúpula geodésica,    Babel, La Cecilia, superpoblació, superpoblación, overpopulation, peak oil, Metropolis, Piranesi, New York, Nova York, Nueva York, Atlantide, la Atlantida, l'age d'or, la edad de oro, la citta ideale da urbino, cité      idéale, falansteri, phalanstere, cité du soleil, reducciones, Saint Simon, constructivisme, constructivismo, W. Gropius, Bauhaus, Campanella, Robert Owen, Marx, hippy, computers, science, technology, tecnología,        ciencia, alternative, alternativa, robots, metropolis, nova york, edifici chrysler, blade runner, torre agbar, barcelona, albert punti

Aquest estiu he estat sel.leccionat per exposar al Festival Off de Perpinyà, del 27d’agost al 9 de Setembre, als locals del Centre Cultural Català-Casal Jaume I,  23 avinguda du Licée.  El vernissatge serà el dia 6 de setembre a les 18h. i el dia 7 es projecten les imatges a la Place de la Republique.


Hi esteu tots convidats.

visa off, perpinya, frança

ABRIL’11
Aquest mes he estat treballan en tres imatges molt diferents entre sí, la primera és d’una carretera de poble, on quasi no hi passen cotxes i la gent hi va a passejar. És una tarda d’hivern i el sol que ja s’en va a la posta projecta les ombres dels arbres sobre la carretera i la paret de pedra que hi ha al costat.

La segona correspon a un interior d’un edifici en mal estat, que és utilitzat per uns rodamons per a viure-hi.

L’última correspon a un lloc de pas, un d’aquests espais utilitaris pels que sovint  transitem sense fixar-nos-hi gaire, en desplaçaments o esperes que generalment considerem com a pèrdues de temps.

El periodista Jordi Cervera de Catalunya Radio, ha tingut l’amabilitat de dedicar-me un espai al seu blog;  http://blogs.ccrtvi.com/jordicervera.php?itemid=38767

(MARÇ'11) Aquest mes de març  he estat treballant en imatges d’interiors, ja que he decidit preparar un projecte amb aquesta temàtica.
La primera de les imatges se situa en una llibreria, en la que s’alternen espais ben il·luminats amb d’altres més foscos, fet que ajuda a millorar la sensació de profunditat .

Les altres tres imatges corresponen a interiors funcionals: un aparcament, un vestíbul d’aeroport  i una estació de metro.

 

(FEBRER ’11) Aquest mes he estat treballant en tres noves imatges, dues d’exteriors i una d’interior.

La primera se situa en un parc amb una llum més aviat hivernal, en la que al centre hi ha una font monumental .  Al parc hi ha diversos personatges , en general sembla més que l’estiguin atravessant perquè els venia de camí, que no que hi hagin anat a passejar, pot-ser perquè la climatologia no acompanya.

La segona imatge també d’exterior, segurament és la més rural de les que he fet fins ara en aquesta sèrie, en realitat pot considerar-se un paisatge, amb uns personatges que baixen pel riu amb caiacs.

El tercer treball correspon a una altre perspectiva de l’interior de l’esglesia veneciana que ja vaig mostrar el mes passat, encara que el punt de vista és força diferent.

(GENER ’11) El mes de gener he estat treballant  especialment  amb materials d’un viatge a Venècia el passat mes de desembre.

En primer lloc amb una imatge de l’interior d’un cafè al costat del pont de Rialto, que podem veure a través de les finestres. M’interessava treballar el contrast entre la llum càlida de l’interior i la llum freda de l’exterior.  Els personatges de l’interior corresponen a instantànies captades en d’altres localitzacions.

La segona imatge correspon a una església de Venècia , en aquest cas hi he situat dos grups de personatges; un a l’esquerre, amb dos grups d’alumnes, uns que escolten al seu professor d’art i uns altres interessats només en les seves coses. A l’altre costat un home i una dona, ell assenyala alguna cosa que és fora del camp de la imatge, mentre que mira cap a la seva companya (la mirada no segueix l’index),mentre que ella observa el que ell li assenyala.
La llum que ve del mateix lloc on conflueixen les línees de fuga de la perspectiva, arriba fins al primer terme a través dels reflexos en el mosaic del terra, ajudant a donar profunditat a la imatge i ajudant a connectar els diferents plans.

En l’última imatge volia treballar la diferencia entre les llums de l’interior de la botiga-taller, on dos operaris estan treballant, amb la foscor del carrer.

(DESEMBRE'10) Aquest mes he estat treballant en tres noves imatges de la sèrie de retrats de grup:

La primera d’elles és l’interior d’una catedral gòtica, amb la llum que entra pels finestrals de la dreta, il·luminant una nau lateral.

La segona imatge mostra forts contrastos de llum entre els espais il.luminats artificialment i la foscor de la nit d’hivern a la ciutat, aquesta imatge està inspirada en el quadre de Van Gogh terrassa de cafè

Finalment tenim uns personatges que caminen sota una fina pluja, en una plaça amb unes arcades de pedra.